دسته‌بندی نشده

طراحی و توسعه وب: تفاوت چیست؟

با وجود نیاز به مجموعه مهارت‌های بسیار متفاوت، طراحی و توسعه وب سایت گاهی اوقات به طور خودکار با یکدیگر مرتبط می‌شوند. اگر چه این کاملا اشتباه یا کاملا درست نیست. آن‌ها برای ساختن یک محصول دیجیتالی موفق بسیار مهم هستند، اما طراحی و توسعه وب سایت نگرانی‌ها و اولویت‌های یکسانی در این فرآیند ندارند. مسئولیت‌های آن‌ها نیز متفاوت است. بنابراین بسیار مهم است که بدانیم هر اصطلاح به وضوح به چه معناست. هدف این مقاله توضیح تفاوت بین طراحی و توسعه وب است.

 

طراحی وب چیست؟

طراحی سایت شامل طراحی یک محصول دیجیتالی (وب سایت و اپلیکیشن) است که ممکن است چندین فیلد مانند رابط کاربری، تجربه کاربری و حتی بهینه سازی موتورهای جستجو را در بر بگیرد. به طور کلی، طراحی وب سایت باید قابلیت استفاده یک وب سایت یا اپلیکیشن را با در نظر گرفتن چیدمان آن مانند ساختار و زیبایی بصری مانند رنگ‌ها و فونت‌ها و گاهی اوقات محتوای آن تایید کند.

 

توسعه وب چیست؟

توسعه وب فرآیند توسعه وب سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی برای اینترنت یا اینترانت است. به عنوان یک فرآیند، توسعه وب می‌تواند شامل تخصص‌های مختلفی مانند کار بر روی وب سرور، مهندسی وب، پیکربندی امنیت شبکه و حتی طراحی وب باشد. با این حال، استفاده روزمره از اصطلاح توسعه وب معمولا به کدنویسی یا نوشتن نشانه‌گذاری اشاره دارد و اغلب شامل جنبه‌های طراحی نمی‌شود.

به عبارت دیگر، آیا طراحی وب سایت بخشی از توسعه وب است؟ از نظر فنی بله، زیرا توسعه وب شامل همه چیزهایی است که برای ساخت یک وب سایت یا برنامه باید روی آن کار کرد. اما، آیا اصطلاح رایج توسعه وب، به طراحی وب سایت دلالت دارد؟ اغلب اینطور نیست زیرا این اصطلاحی است که متخصصان معمولا برای توصیف نوشتن کد و به طور کلی کارهای مرتبط با توسعه back-end استفاده می‌کنند. بنابراین، توسعه وب و طراحی وب گاهی اوقات می‌توانند به عنوان موضوعات جداگانه تلقی شوند، اما به این سادگی نیست.

 

تفاوت بین طراحی وب سایت و توسعه وب سایت چیست؟

قبل از تمایز طراحی وب سایت از توسعه وب، توجه به این نکته ضروری است که سه نوع توسعه دهنده وجود داردback-end ، front-end و full-stack 

 توسعه دهنده back-end مسئول سمت سرور و هر چیزی است که بین پایگاه داده و مرورگر ارتباط برقرار می‌کند. توسعه‌دهنده front-end کسی است که در سمت مشتری توسعه نرم‌افزار کار می‌کند، بنابراین بر نحوه‌ی دید کاربران از محصول تمرکز می‌کند.

توسعه دهندگان full-stack توسعه دهندگانی هستند که هم مهارت‌های back-end و front-end دارند. بیشتر اوقات، تفاوت بین آنچه که به عهده طراح وب است و آنچه توسعه front-end در نظر گرفته می‌شود به عنوان یک خط بسیار نازک درک می‌شود.

از یک طرف، طراحی یک برنامه وب نیاز به تحقیقات زیادی از کاربر دارد تا درک شود که کاربران چگونه برنامه را تجربه می‌کنند و چگونه همه چیز باید ساختاری داشته باشد که در آن قابلیت استفاده و زیبایی بصری مورد توجه قرار گرفته باشد. از سوی دیگر، توسعه front-end بر کدنویسی interface و همانطور که قبلا گفته شد، روی توسعه سمت کلاینت یک برنامه تمرکز دارد.

از این رو، به زبان ساده، طراحی وب سایت نیازمند وظایف، مهارت‌ها و ابزارهایی است که بیشتر بر روی طراحی و احساس و ظاهر برنامه متمرکز هستند. در مقایسه، توسعه front-end بیشتر بر پیاده سازی طراحی در برنامه و اینکه چگونه این پیاده سازی با back-end کار می‌کند، متمرکز است.

در نتیجه، برخی از مسئولیت‌ها و مهارت‌ها ممکن است همپوشانی داشته باشند. به عنوان مثال، معمول است که هم توسعه‌دهندگان front-end و هم طراحان وب می‌توانند با مجموعه‌ای از ابزارهای مشابه کار کنند و دانش خوبی از قابلیت استفاده و اصول اکتشافی داشته باشند. به همین دلیل، گاهی اوقات، نقش طراح وب و توسعه دهنده front-end توسط یک شخص قابل انجام است. علاوه بر این، موقعیت‌های شغلی برای طراحان وب ممکن است شامل مسئولیت‌هایUX ، UI و طراحی گرافیک باشد.

 

آیا طراحان وب کدنویسی می‌کنند؟

مکانیسم پشت برنامه وب و نحوه عملکرد آن دغدغه طراح وب نیست. بنابراین، معمولا انتظار نمی‌رود که همه طراحان کدنویسی کنند، زیرا هسته طراحی وب، طراحی است و نه توسعهfront-end . با این وجود، بسیاری از طراحان وب به خوبی آشنا هستند و از کار با HTML،CSS  و حتی جاوا اسکریپت سود می‌برند.

 

چگونه طراحی وب سایت را یاد بگیریم؟

اولین قدم برای یادگیری طراحی وب سایت، درک فرآیند طراحی و چگونگی به وجود آمدن یک طرح است. از این نظر، فرآیند طراحی محصول با جزئیات شامل چهار فاز و دوازده مرحله برای ایجاد یک محصول دیجیتالی کاربر محور می‌باشد. چهار فاز عبارتند از:

  • پژوهش  (Research)
  • ایده پردازی (Ideation) 
  • اجرا (Execution) 
  • ارزیابی فنی  (Technical Assessment) 

به خاطر داشته باشید که طراحی وب سایت همچنان در مورد طراحی است. بنابراین، برای یادگیری طراحی وب سایت، باید مهارت‌های طراحی بصری و دانش عمیق در مورد اصول طراحی، قوانین و مفاهیم طراحی مانند نحوه تسلط بر رنگ‌ها و چیدمان یک محصول دیجیتال را کسب کرد.

یکی دیگر از جنبه‌های حیاتی طراحی وب، طراحی تعاملی (interaction design) است، زیرشاخه‌ای از UX که بر نحوه تعامل کاربر با یک محصول دیجیتالی تمرکز دارد. با وجود زیبایی ظاهری یک وب سایت یا اپلیکیشن، اگر کاربران نتوانند به روشی ساده و آسان به اهداف خود برسند، آن وب سایت یا اپلیکیشن موفق نخواهد شد. به عبارت دیگر، اگر قابلیت استفاده و عملکرد نادیده گرفته شود، محکوم به شکست است.

علاوه بر این، درک اصول اولیه HTML و CSS می‌تواند یک مزیت بزرگ نه تنها برای طراحی و ساخت وب سایت‌ها، بلکه برای بهبود ارتباط با تیم توسعه‌دهنده باشد. همانطور که قبلا ذکر شد، این یک الزام نیست، اما مطمئنا کمک می‌کند! و در بازار کار نیز ارزش زیادی دارد.

در مجموع، هنگام یادگیری طراحی وب، هر شخصی باید:

  • درک خوبی از فرآیند طراحی محصول یک محصول دیجیتال داشته باشد.
  • بداند که چگونه مفاهیم و قوانین طراحی را اعمال کند.
  • اصول استفاده و عملکرد را دنبال کند.
  • مهارت‌های اولیه کدنویسی کسب کند.
  • روش‌های خوب سئو را درک و اجرا کند.

 

ابزارها و مهارت‌های یک طراح وب

ایجاد یک محصول دیجیتالی موفق نیازمند یک فرآیند پیشرفته است که فراتر از دغدغه‌های زیبایی شناسی است. به طور دقیق‌تر، دانش خوبی از تجزیه و تحلیل کسب و کار، تحقیقات در مورد کاربر، روانشناسی و توسعه نرم افزار را شامل می‌شود.

به همین دلیل، یک طراح وب می‌تواند یک موقعیت شغلی همه کاره باشد که به مهارت‌های فنی و مهارت‌های نرم بسیار خاصی نیاز دارد. در اینجا ۵ مهارت اصلی که یک طراح سایت باید داشته باشد آورده شده است:

 

آشنا با چندین ابزار طراحی (Design Tools)

ابزارهای زیادی وجود دارد که می‌تواند به طراحان وب در ساخت محصولات دیجیتالی شگفت انگیز کمک کند. علاوه بر این، ابزار طراحی جدیدی برای تیم‌هایی که از راه دور کار می‌کنند نیز وجود دارد.

 

  • شنونده بسیار عالی (نه فقط یک شنونده عالی)

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های نرم، تسلط در گوش دادن است. بسیار مهم است که به خواسته‌های مشتریان، دیدگاه‌ها، ارزش و داستان آن‌ها گوش دهید. این توانایی باید نقطه شروع یک پروژه طراحی عالی و شگفت‌انگیز باشد، زیرا ارتباط خوب مستلزم درک عالی از آنچه در حال ارتباط است، دارد. به همین سادگی، اما اجرای آن همیشه آسان نیست.

  • ارتباط مناسب

همانطور که در طول این مقاله چندین بار اشاره کردیم، توسعه یک محصول دیجیتالی نباید (در بیشتر موارد) یک کار یک نفره باشد. معمولا به تیم‌هایی از توسعه‌دهندگان و طراحان نیاز دارد که با هم کار کنند و همسو باشند. بنابراین، ارتباط کلیدی است! اگر ایده برای هر یک از اعضا واضح نباشد، ایجاد محصول دیجیتالی می‌تواند به اشتباه پیش برود یا به دلیل تعدیل‌های مداوم زمان بیشتری از آنچه که باید، ببرد.

  • کنجکاوی و ذهن باز

همانطور که گفته شد، یک طراح وب علاوه بر تسلط بر اصول طراحی و قابلیت استفاده، باید زمینه‌های دیگری مانند تجارت، روانشناسی، توسعه و غیره را نیز بداند. از این رو، داشتن ذهنی باز برای یادگیری ابزارهای جدید و کشف سایر زمینه‌هایی که ممکن است مقداری سخت باشند، ضروری است. به علاوه، هر چه یک طراح وب در مورد علایق مختلف کنجکاوتر باشد، بیشتر می‌تواند کاربران مختلف را درک کند.

 

خلاصه مطالب

طراحی وب سایت هنگام توسعه یک محصول دیجیتالی حیاتی است زیرا قابلیت استفاده، تجربه کاربری خوب و زیبایی شناسی عالی را تضمین می‌کند. زمانی که مفاهیم توسعه وب و طراحی وب سایت به خوبی تعریف شوند، درک تفاوت بین توسعه و طراحی گرافیک دشوار نیست. با این حال، این گپ در رابطه با مسئولیت‌های front-end و UI چندان ساده نیست.

همانطور که توضیح داده شد، در هسته طراحی وب سایت، وظایف، مهارت‌ها و ابزارهایی قرار دارند که بیشتر بر روی طراحی و احساس و ظاهر محصول متمرکز هستند. برعکس، توسعه front-end بیشتر بر پیاده سازی طراحی (تولید شده توسط طراحی وب) در نرم افزار و چگونگی خوب عمل کردن آن پیاده سازی هنگام کار با back-end متمرکز است.

برای تبدیل شدن به یک طراح وب، باید اصول طراحی، تعامل طراحی، قابلیت استفاده، کدنویسی اولیه و حتی برخی از قوانین سئو را بدانید. این یک نقش بسیار متنوع است، بنابراین به مهارت‌های فنی و مهارت‌های نرم خاصی نیاز دارد.

 

http://www.atriya.com/Blog/ArticleDetails/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%88%D8%A8-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *